Mijn missie is om jou energieker en vitaler te laten leven en werken.


Ik ben geboren in Overveen en nu gevestigd in het centrum van Amsterdam. Na afronding van mijn rechtenstudie in Leiden heb ik 23 jaar met veel plezier voor een corporate organisatie gewerkt, Randstad Nederland (RNL), in diverse management- en adviseursfuncties. Binnen RNL heb ik o.a. het management traineeship & het management potential traject vormgegeven. De laatste twaalf jaar ben ik werkzaam als coach.

Frederike (Lohita) Hollander

De laatste twaalf jaar ben ik werkzaam als coach gericht op o.a. talent & leadership development. In deze jaren heb ik zeer veel high potentials (managementtrainees) en managementkandidaten begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling, in de breedste zin van het woord: van carrière/ loopbaanveranderingen tot knelpunten in samenwerking, van het realiseren van gedragsverandering door zelfinzicht (patronen doorbreken) tot burn-out (zie testimonials onder aan website).
Parallel hieraan organiseer en volg ik al 15 jaar yoga of silence retraites (www.madhukar.org) op de mooiste plekken in de wereld (o.a. India, Thailand, Nepal, Laos, Italië en Ibiza), meditatie gericht op het ervaren van innerlijke vrede en vrijheid, zijn wie je bent en bewust-ZIJN in elk moment. Tijdens deze retraites geef ik yoga stretch les en ik organiseer daarnaast zelf business yoga clinics, weekenden en retraites, waarbij ik op vraag coaching en yoga combineer.
Deze retraites hebben mij bewust gemaakt, hoe je denken je kan bepalen. We hebben gedachten, maar je bent je denken niet. Door in te zien wat je patronen en belemmeringen zijn, kun je deze langzaam loslaten, dit werkt bevrijdend en geeft ruimte, inspiratie en energie. Mijn opleiding Essentiecoaching® heeft mij hier nog verder in ontwikkeld en handvaten gegeven om anderen hierin te begeleiden. Voor mij gaat het erom dat wat ik in retraites en zelfontwikkeling heb ervaren in het dagelijkse leven toe te passen en door te geven. Het is behulpzaam in de waan van alle dag terug te kunnen keren naar je kern, waar je ook bent.
Wat ik te bieden heb, heb ik in grote mate zelf doorleefd. Ik ben me al vroeg bewust geworden dat lichamelijk en geestelijk welzijn samenhangen. Door middel van een gezonde leefstijl, op zowel mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak, heb ik mijzelf weten te helen van een aantal ziektes en kwalen, waarvan men dacht dat ze niet te genezen waren.
Zelfreflectie, yoga, meditatie, massage, dansen, gezond eten, bewegen en levensplezier zijn voor mij de manieren geweest om dit te realiseren. Ik ben er zelfs zover in gegaan dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.

Mijn missie is om jou energieker en vitaler te laten leven en werken.
Ik begeleid je in een proces, om bewuster en gebalanceerd te leven vanuit je passie(s) met aandacht voor je kwaliteiten en talenten.

Eigenschappen en Focus:
Ik voel aan wat mensen beweegt, ik ben indien nodig confronterend en sturend om tot de kern door te dringen, maar altijd ondersteunend, betrokken en energiek. Humor en plezier zijn basisgedrag. Ik ben laagdrempelig en ik geef ruimte. Een netwerker, mediator en verbinder pur sang!
Het vergroten van zelfinzicht, leven vanuit je kracht, het volgen van je passie, het benutten van je talenten, te genieten van het leven en je goed voelen, lekker in je vel zitten en dat uitstralen door het volgen van jouw (levens)ritme.

Mijn Achtergrond:
Meester in de rechten, Rijksuniversiteit Leiden, Nederlands recht
Diverse (talent)management opleidingen: Management Development traject (MOC);
Transactionele analyse; Kernkwaliteiten van D. Ofman; De logische niveaus van G. Bateson
Gecertificeerd voor: Reflector; Workplace Big Five, STAR; Resq-methode; Insights, Hay Group 360 Degree Feedback Competency Survey Leadership Development.
Training Familie opstellingen: Franz Ruppert: Opstellen van het verlangen, www.meiontwikkelen.nl
Coach, opleiding Essentiecoaching® www.opleidingessentiecoaching.nl
Management Development Award 2003: for the best Management Development succession planning of the Randstad Holding bv (40 countries)
Personal Incentive for good performance, visiting the Olympic games in Being
Raynetics, www.raynetics.nl, train de trainer opleiding, incl. anatomie.
Brahmani Yoga India, www.brahmaniyoga.com, Teacher Training, Advanced Level 2 RYS 300 hrs Yoga alliance
Thai massage opleiding, level 1&2 (www.thai-hand.com)
(Sport)activiteiten en interesses:
Hockey, paardrijden, racket beach ball, schaatsen
30 jaar Raynetics (Ballet, Yoga, Pilates, Callanetics invloeden) en yoga praktiserend en
15 jaar Yoga/Raynetics teacher
Gezondheid, voeding, koken, muziek en cultuur